The Right Way To Tenderize Chicken

Pravá cesta k Uchazeč kuřat

Posted on: January 16, 2023
Read time: 10 Minutes



Napětí je jeden ze základních kroků, které používáme k získání tendru a lahodného kuřete. Nicméně, je to také často zapomněli na nebo přeskočeny v kuchyni. Většina z nás skončí se suchým a tvrdým kuřetem, když se to stane, i když využíváme toho nejlepšího kuřáka jídla.

Tenderování je jedním ze základních kroků, které používáme k získání křehkého a lahodného kuřete. V kuchyni se na něj však často zapomíná nebo se na něj zapomíná. Většina z nás skončí se suchým a tvrdým kuřetem, když se to stane, i když použijeme nejlepší udírnu.

Proto se musíte naučit, jak zkřehnout své kuře, abyste se vyhnuli tomuto druhu rozpaků, až budete příště v kuchyni, zvláště když máte přátele nebo hosty. Zkřehnutí kuřete tím nejlepším způsobem vám i vašim hostům zaručí šťavnatý, křehký a chutnější kus masa, po kterém bude každý chtít víc.

Kuřecí prsa jsou nejčastěji křehké kousky kuřete. Kuřecí prsa se při změknutí zploští a po uvaření zůstanou stejná.

Proč jsou kuřecí prsa tvrdá?

No, mít tvrdá kuřecí prsa by vás nemělo nutit myslet si, že jste nejhorší kuchař. Tvrdá kuřecí prsa jsou způsobena fenoménem známým jako „dřevěná prsa“. Je to běžné u nejméně 10 % všech kuřat. Jeho příčina zatím není známa, ale dřevěná prsa jsou nevyhnutelně důvodem vašich nepříjemných, tvrdých a zrnitých kuřecích prsou.

Také je dobré mít na paměti, že starší kuřata budou pravděpodobně tvrdší kuřata. Ale to by pro vás nemělo být hlavním problémem, protože většina kuřete je zpracována ve stáří několika týdnů.

Příčinou tuhosti může být i zdroj masa. Doporučujeme nakupovat kuře od důvěryhodného a spolehlivého řezníka. Ale zároveň získat své kuře z ekologické drůbeží farmy může, ale nemusí mít tvrdá kuřecí křidélka.

Nejlepší způsoby, jak zjemnit kuře

Podělíme se o různé, jednoduché způsoby, jak můžete kuře zjemnit. Možnosti jsou rozmanité a možná se budete muset spokojit s tou, která vám nejlépe vyhovuje.

1. Bušení kuřetem

Stejně jako jakýkoli jiný proces změkčování masa, i tlučení kuřete bude vyžadovat, abyste měli kladivo na maso nebo jakýkoli jiný nástroj na změkčování masa. Kladivo použijete k rovnoměrnému roztloukání kuřete po rovném povrchu. Může to být zdlouhavý proces, ale musíte to dělat, dokud nebude kuře tak tenké, jak chcete. Nechte úroveň řídkosti informovat podle receptu, který používáte.

Bušení kuřete je jedním z nejlepších způsobů, jak kuře před vařením změkčit. Je to proto, že bušení láme vlákna v kuře, což umožňuje rychlejší vaření.

Ujistěte se, že kuře zakryjete nebo zabalíte do plastové fólie nebo uzavíratelného sáčku. Děláme to proto, aby šťáva neunikla a místo toho zůstala v kuře. Pamatujte, že tlučení je určeno pro vykostěné kuře, jako jsou prsa a vykostěná stehna. Maso s kostmi doporučujeme neklepat, protože tím kosti roztříštíte.

2. Marinujte kuře

Možná vás napadlo, proč většina kuchařů nebo kuchařů dává přednost namáčení kuřete přes noc v podmáslí nebo jogurtu. No, odpověď je jednoduchá: křehčí kuře pro pozdější vaření, a to je tajemství jejich super lahodného, šťavnatého kuřete.

Použití marinády je dobrý způsob, jak dosáhnout měkkého a jemného kuřete, přičemž nejčastěji používanými marinádami jsou bílý jogurt nebo podmáslí. Tyto dva obsahují kyseliny a enzymy, které se spojují, aby rozbily bílkoviny a vlákninu v kuře.

Doporučujeme marinovat kuře v podmáslí nebo jogurtu přes noc, ale pokud je to naléhavé, stačí hodina. Struktura kuřete však nebude tak rovnoměrná jako kuře marinované přes noc.

Postup je jednoduchý: kuře stačí ponořit do nádoby s dostatečným množstvím jogurtu nebo podmáslí a uzavřít. Nádobu nechte uležet v lednici, poté můžete kuře okořenit pomocí vašeho oblíbeného koření.

Ujistěte se, že používáte čistý jogurt, abyste se vyhnuli nechutnému kuře kvůli různým příchutím.

3. Pomalé vaření kuře

Pomalé vaření kuřete je jedním z nejlepších způsobů, jak dosáhnout křehkého kusu masa. Dlouhý proces vaření umožňuje křehké a lahodné kuře, dává šťávě a chuti čas, aby se smíchaly a spojily.

V závislosti na receptu si můžete vybrat, zda budete kuře vařit nebo udit. Pro efektivní křehké kuřecí maso je nebudete chtít převařit nebo udit. Volají po použití udírny, která jim při vaření dodá teplo i vlhkost, a to je naše Bradley Smoker. Bradley Smoker uvaří vaše kuře do měkka, když maso dosáhne teploty 165 °F (74 °C).

Jakmile budete připraveni, nechte kuře odpočinout, aby se šťáva znovu rozlila. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Bog pro další tipy a triky.