SMOKED MOJO PORK RECIPE

RECEPT NA UZENÉ MOJO VEPŘOVÉ



Ingredients

Jeden bostonský zadek o hmotnosti 7 liber

1 nebo 2 lahve komerční omáčky mojo

1 láhev chipotle mayo

stroužky česneku (hodně)

Kosher nebo mořská sůl

Černý pepř

Chilli prášek

Kmín

2 čerstvé limetky

Preparation

Pokud máte z vepřového masa kost, odstraňte kost a dejte ji psovi.

Po vykostění byste měli mít 3-4 pěkné kusy vepřového masa.

Marinujte přes noc v omáčce mojo a šťávě ze 2 limetek (volitelně na limetkách).

Po vyjmutí vepřového masa si nechte marinádu pro pozdější použití.

Vepřové maso celé potřeme stroužky česneku. Rozdrťte je, chcete-li.

Suché ingredience smíchejte dohromady ve stejných částech kromě kmínu. Přidejte asi ½ tolik (také volitelné).

Vepřové maso potřete suchými ingrediencemi a během zahřívání udírny nechte rozpustit.

Jakmile bude udírna stabilní při vaší oblíbené teplotě, vložte vepřové maso na horní police. Doporučuje se vyšší teplota, protože vaříte pouze na 175-180 stupňů po dobu 4-5 hodin. Pravidelně kontrolujte hotovost.

Pekanové dřevo je příjemnou volbou pro kouřovou příchuť.

Jakmile maso dosáhne alespoň 175ºF, ale ne více než 185ºF, vyjměte ho z udírny a FTC na jednu hodinu.

Pokud přidáte tekutinu, použijte čerstvou omáčku mojo.

Vezměte zbývající mojo marinádu a vařte, dokud se nezredukuje o ½.

Směs ochlaďte a přidejte stejné množství chipotle majonézy a šlehejte do hladka.

Vyjměte vepřové maso z FTC a nakrájejte maso na kousky 1″ x 1″.

Na housku navršte nakrájené maso a zalijte požadovaným množstvím majonézy.

Podávejte s vašimi oblíbenými stranami.